Spela boule i Katrineholm

För dig som gillar att röra på dig och komma ut och träffa människor så kan boule vara den perfekta sporten för dig. I Katrineholm så finns det ett flertal boulebanor som man kan spela på men den senaste boulebanan hittar du nere på torget i Katrineholms centrum.

Här nedan kan du läsa lite mer vad boule är, hur man spelar och vad för andra utomhussporter som man kan testa på i Katrineholm.

Vad är boule?

Sporten boule eller pétanque som den också kallas är en fransk utomhus sport. Ordet boule kommer i från det franska språket och betyder klot.

När man spelar boule så använder man sig av en grusad plan som är ungefär 12 till 15 meter lång och 4 meter bred. På boulebanan så använder man sig utav ett finare grus eller sand.

Så spelar man boule

När man spelar boule så använder man sig av metallklot, en ring och en liten träkula. Man spelar två och två och när man kastar så måste man stå i ringen. Det är tillåtet att kasta på motståndarens kula för att själv komma närmare träkulan.

Den som kommer närmast kulan efter att båda spelarna har kastat två gånger får ett poäng. När någon av spelarna har samlat ihop totalt 13 poäng så är matchen slut och den med 13 poäng vinner.

Andra sporter som du kan utöva utomhus i Katrineholm 

För dig som skulle vilja testa på andra sporter som man kan utöva utomhus så finns det flera möjligheter i Katrineholm. Som exempel så kan du spela minigolf, orientera, pingis eller testa på discgolf.

Dom flesta aktiviteterna kan man göra i centrum men andra hittar du inte så långt bort från Katrineholms centrum.

Här är några tips på tidigare artiklar på utomhusaktiviteter du kan göra i Katrineholm.

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt