Testa på Discgolf i Katrineholm

Sporten discgolf eller som den också kallas för frisbeegolf är en sport som verkligen har vuxit dom senaste åren. Men visste du att här i Katrineholm så finns det faktiskt en discgolfbana.

Om du inte visste det och vill veta mer om Katrineholms discgolfbana och vad discgolf är så är det här artikeln något för dig.

Vad är discgolf?

Discgolf är en sport som uppfanns i USA och är en annan version av golf. När man spelar discgolf så räknar man hur kast och inte i slag som man gör i golf.

Reglerna är ganska enkla och mycket är taget ifrån golfen regler. För att göra det kort och enkelt så handlar det om att man ska ta sig runt banan på så få kast som möjligt.

I Sverige så har sporten discgolf funnits sedan av mitten på 70-talet och spelas oftast ute i naturen. Istället för ett hål som man har när man spelar golf så har man korgar med kedjor som man kastar i.

Man använder sig av något som kallas för discar (frisbees). Diskarna är anpassade efter vikt och flygförmåga och det finns massor av olika diskar man kan välja mellan.

Det finns fyra olika sorters discar som man kan använda sig utav och det är putter, midrange, fairway driver och distance driver.

Den nya discgolfbanan i Katrineholm

Som ni säkert har sett på dom sociala medierna och i tidningen så kommer det att byggas upp en ny discgolfbana i Katrineholm. Den gamla discgolfbanan som har funnits ett tag ligger bakom idrottshallen och är en banan på 9 korgar.

Den nya discgolfbanan är en bana på 18 korgar som utgår från parkeringen vid simhallen. Banan är varierande och spännande och passar både för nybörjare och mer erfarna discgolfspelare.

Det är helt kostnadsfritt att spela på discgolfbanan och banan kommer att vara spelbar någon gång i maj. 

För dig som vill testa men inte köpa egna discar

Om du är sugen på att testa på discgolf men inte vill köpa discar så finns det möjlighet att låna discar på Fritidsbanken i Katrineholm.

Att köpa discar och sen inte använda dom är ganska onödigt och då är det bara att du lånar och sen lämnar tillbaka dom. Fritidsbanken hittar du på Vasavägen 16 (Nämndhusets källare) 641 31 Katrineholm.

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt