Sörmlandssalongen 2023: En Konstnärlig Samling i Katrineholm

I hjärtat av Katrineholm, kommer Sörmlandssalongen att presentera en mångfald av konstverk från den 2 december 2023 till den 13 januari 2024. Denna utställning, arrangerad av Katrineholms kommun och Västra Södermanlands konstförening, är en firande av lokala konstnärers kreativitet och talang.

Urvalsprocessen

En jury, bestående av etablerade konstnärer och ledare inom konstvärlden, hade uppgiften att välja ut konstverk bland hundratals ansökningar.

Jurymedlem
Position

Carina Marklund
Konstnär

Kristina Lindberg
Konstnär och förtroendevald

Madelene Gunnarsson
Konstnärlig ledare, Verkstad konsthall

De valde ut 89 konstverk av 50 konstnärer från en pool på 748 konstverk. Denna rigorösa process säkerställer en hög standard och mångsidighet för utställningen.

Konstnärerna

Bland de utvalda konstnärerna finns en mångfald av stilar och tekniker, vilket speglar regionens rika konstscen. Några av konstnärerna inkluderar:

  • Christina Andersson
  • Lars Berg
  • Charlotta Bjälemark
  • Elna Björkner
  • Ingela Borg

…och många fler. Denna samling konstnärer belyser bredden och djupet av konstnärligt uttryck i Södermanland.

Utställningens Detaljer

För konstnärerna innebär att bli utvald inte bara en möjlighet att visa upp sina verk, utan också en chans att delta i salongens marknadsföring. De antagna konstverken ska vara till salu, vilket ger besökarna möjlighet att inte bara uppskatta konsten utan även att investera i den.

Vernissage och Tillgänglighet

Vernissaget den 2 december erbjuder en unik möjlighet för konstentusiaster att först ta del av denna dynamiska samling. Utställningen är inte bara en visuell fest, utan också en mötesplats för konstnärer och konstälskare.

Avslutning

Sörmlandssalongen 2023 är mer än bara en utställning; det är en hyllning till konsten och dess förmåga att förena människor. Katrineholm blir därmed en kulturell knutpunkt som visar upp den kreativa kraften i Södermanland.

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt