Att ta sig runt i Katrineholm gör man främst med med bil. Visserligen finns det kollektivtrafik i Katrineholm men turtätheten är inte så hög och rutterna är få så man skulle önska att det fanns fler och bättre alternativ för att minska bilåkandet. Om man däremot vill ta sig till eller från Katrineholm så finns det lite mer alternativ.

Tåg till och från Katrineholm

Att resa till och från Katrineholm är smidigt. Särskilt om du väljer att åka tåg. Här passerar västra stambanan och tågen mellan Stockholm och Göteborg passerar Katrineholm. Tar man tåget till Stockholm tar det strax under en timme för att komma in till city. Det är en av anledningarna till allt fler från Stockholm har valt att bosätta sig i Katrineholm. Det och de betydligt lägre huspriserna så klart.

Åka bil till och från Katrineholm

Om man däremot åker bil, så tar det cirka 2 timmar att ta sig in till Stockholm. Vill man dock ta sig till en större stad så ligger Norrköping nära tillhands och dit tar det bara cirka 35 minuter tack vare den nya utbyggda 100km/h vägen.

Bussar till och från Katrineholm

Har man ingen bil eller/och vill ta det mer miljövänligare alternativet till t.ex. Flen eller Vingåker så finns det dagliga turer med buss till och från Katrineholms centralstation. “Centralstationen” i Katrineholm används som hub för både tåg och bussar.