Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen.

Konceptet med Hittaut

Hittaut är ett friluftsprojekt som uppmuntrar fysisk aktivitet genom orientering i natur och stadsmiljö. I Katrineholm kan deltagarna utforska området genom att söka efter checkpoints från den 25 mars till den 1 november.

Varje checkpoint består av en kod. Deltagarna registrerar koden för att visa deras framsteg.

Organisation och Samarbetspartners

Projektet Hittaut i Katrineholm drivs av Katrineholms Orienteringsklubb i samarbete med lokala aktörer och sponsorer. Dessa samarbeten bidrar till projektets framgång. De gör det möjligt att erbjuda en bred och tillgänglig aktivitet för allmänheten.

Sponsorer och samarbetspartners är nyckeln till att evenemanget kan förse deltagarna med kvalitativa kartor och en välfungerande digital plattform.

Deltagande i Hittaut

Deltagande i Hittaut Katrineholm erbjuder en unik möjlighet till utomhusaktivitet. Deltagarna utforskar naturen och staden genom orientering. Evenemanget är tillgängligt för alla åldrar och främjar både fysisk aktivitet och mental utmaning.

Registrering och Start

För att delta i Hittaut Katrineholm 2024 måste deltagarna registrera sig online. Det är en enkel process som kan genomföras på evenemangets officiella webbplats.

Efter registreringen får deltagarna tillgång till sin personliga kod. Deltagarna behöver koden vid starten och vid inloggning.

Kartan och Kontrollpunkter

Deltagarna erhåller en karta som visar de 130 kontrollpunkter som är utplacerade i och runt Katrineholm. Detaljerade informationer om kontrollpunkternas positioner och terrängtyper är markerade på kartan.

Kartan är det primära verktyget för att navigera under evenemanget.

Regler och Priser

Normala orienteringsregler gäller för Hittaut. Deltagarna måste hitta kontrollpunkterna genom egna ansträngningar och utan hjälp från andra.

Priser delas ut i olika kategorier, bland annat för individuell prestation och gruppinsatser. Detaljerade regler och information om priser finns tillgängliga för deltagarna på evenemangets hemsida.

Evenemang och Aktiviteter

I Hittaut Katrineholm 2024 bjuds deltagarna på en rad evenemang och aktiviteter. Dessa är utformade för att uppmuntra friluftsliv och äventyr i detta orienteringsevenemang.

Uppstartsevenemang

Uppstartsevenemanget markerar den officiella inledningen på Hittaut-säsongen i Katrineholm. Den 15 mars kl. 08.00 släpptes de första 10 checkpoints digitalt. Detta gav orienteringsentusiasterna en försmak på vad som komma skall.

Uppstartsevenemanget är en perfekt chans för både nya och erfarna deltagare att komma igång med säsongen. Läs mer via Katrineholms kommun.

Guidade Turer

För deltagare som önskar lite vägledning erbjuds guidade turer under Hittaut Katrineholm 2024. Dessa turer är särskilt värdefulla för nybörjare som vill lära sig mer om orientering och navigation i terräng.

Mer specifik information om datum och anmälan kommer att finnas tillgänglig närmare evenemangets start.

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt