5 anledningar att flytta till Katrineholm

Katrineholm

Staden Katrineholm grundades först som ett stationssamhälle, en knutpunkt för den västra stambanan som byggdes runt 1880. Året 1883 så fick Katrineholm sin status ändrad till municipalsamhälle och år 1917 fick Katrineholm sina stadsrättigheter. Namnet Katrineholm kommer från början ifrån gården Cathrineholm som ägdes av Jacob Von der Linde på 1600 -talet. Han döpte sin dåvarande gård Fulbonäs efter sin dotter för att hedra henne. Tack vare järnvägen så har Katrineholm kunnat växa sig stor och fått allt fler boende i staden. Anledningen till att järnvägen byggdes just i Katrineholm är för att staden är så himla bra placerad mellan dom andra stora städerna, så som Stockholm, Göteborg och Nyköping t,ex. Läs mer om Katrineholm här!  Följ Katrineholmsguiden på Instagram, klicka här.

5 anledningar till att flytta till Katrineholm

 1.  Ny byggda bostäder.

  Nu under år 2017 så startar Katrineholms kommun sitt stads projekt som handlar om att få Katrineholm att växa. Mellan 2017 och 2030 så kommer det att byggas cirka 4000 nya bostäder som kommer att ge plats åt cirka 7000 personer. Så om du letar efter en nybyggd bostad i en härlig småstad så kan Katrineholm vara något för dig.
 2. Friluftsliv.

  Den vackra och mysiga småstaden Katrineholm har inte bara en stad med hyfsat många affärer och nära till andra städer. Katrineholm är även omringad av skön natur med skog och bad. I Katrineholm finns det ett fler tal olika badstränder men den största är nog ändå Djulö badet. Nere på Djulö badet så finns det en kamping med flera roliga aktiveter att ta del av. För dig som gillar att gå ut i skogen och plocka svamp eller bara ta en skön promenad så finns det flera upplysta leder samt jogging turer att välja på.
 3. Nära till ”allt”.

  Här i Katrineholm så finns det mycket roligt att göra så som sport aktiviteter, uteställen, shopping och andra spännande nöjen att uppleva. Men vi har också nära till andra städer som Norrköping, Eskilstuna, Stockholm och Göteborg tack vare järnvägen och stadens läge. En tåg tur till Stockholm tar ungefär en timme och 40 min med bil till Norrköping.
 4. Om sommarn.

  För dig som aldrig har varit i Katrineholm på sommarn så kan jag berätta att det är en mycket uppskattad årstid för oss ”Katrineholms bor”. Som i alla svenska städer så blommar städerna ut av folk och massa roliga och härliga aktiviteter. Men jag skulle ändå säga att i Katrineholm så går vi den där ”extra milen”. På sommaren så kan du bland annat njuta av Katrineholms egna allsång som Gabriel Fors är programledare för. I Augusti så inträffar Katrineholms största event under hela året även känd som ”Katrineholms veckan”. Under denna fantastiska vecka så gästas staden av olika artister/band som inte är att förakta. Det bjuds även på maraton och öl tält samt roliga aktiviteter för barnen.
 5. Jobb.

  Katrineholm är en stad som håller på att växa sig allt större och just därför är jobb den femte punkten på listan. I Katrineholms kommun så finns det stora möjligheter för dig som skulle vilja starta eget förtag men även för dig som vill få anställning. Idag så finns det cirka 33 000 invånare och kommunen har beräknat att öka antalet med 7000 invånare inom dom närmaste 10 åren och över 1000 olika jobb möjligheter kommer att behövas tillsättas.
…………………………………………………………. Följ Katrineholmsguiden på Instagram, klicka här. Läs mer om boende i Katrineholm här.
mar 29
Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare…

nov 26
Sörmlandssalongen 2023: En Konstnärlig Samling i Katrineholm

I hjärtat av Katrineholm, kommer Sörmlandssalongen att presentera en mångfald av…

jul 25
McDonald’s Frukosttider i Katrineholm: Njut av en God Morgonstart 🍔🌞

Frukost är känt som dagens viktigaste måltid, och för många människor innebär det en…

jul 15
Never Closed: Flens första obemannade livsmedelsbutik

1.🚀 Lansering av Never Closed Flens första obemannade livsmedelsbutik, Never Closed,…

jul 01
Taxi i Katrineholm – Hitta kontaktuppgifter och jämför Taxibolag

Hej där! Söker du taxi i Katrineholm? Bra, du är på rätt plats. Här hittar du all…

jul 01
Minigolf i Katrineholm: Två charmiga destinationer för familjevänligt nöje 🌞⛳

Upptäck Katrineholm genom Minigolf 📍🕹️ Är du sugen på en dag fylld med roliga…

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt