Sporten padel har verkligen blivit populär och om du vill veta mer om padel och veta vart i Katrineholm du kan spela padel så är den här artikeln för dig.

I det här inlägget så kommer vi att gå igenom vad padel är, Hur man spelar padel och vart i Katrineholm du kan utföra sporten padel.

Vad är padel?

Padel som också har kallats för padeltennis är en racketsport som är väldigt stor i Spanien, Argentina och större delar av Latinamerika. Sporten har också kommit att blivit stor i Sverige och har vuxit så att det knakar.

Man vet inte riktigt vart padel kommer ifrån men vet att under 1920-talet så förekom det liknande spel på engelska kryssningsfartyg.

Spelet padel kan man säga att det är som en mix av squash och tennis. För att spela så behöver man vara minst 4 personer med två i varje lag. På padelbanan så finns det ett nät precis som i tennis och väggar runt banan som i squash.

Målet med spelet är att samla så många poäng som möjligt genom att slå över bollen på motståndarens planhalva. Man får använda sig av vägarna och den som har mest poäng när matchen är slut vinner.

Här kan du spela padel i Katrineholm

I Katrineholm så finns det en nybyggd padel arena där du och dina vänner kan boka tid för att spela padel. För att boka en tid så besöker du deras hemsida på https://www.padelarenakatrineholm.se/. Den nya Padel Arenan ligger Movägen 4, 641 49 Katrineholm.
Det andra stället i Katrineholm där du kan spela padel är på Västgötagatan 18 där du hittar Katrineholms padel. Denna bana är en äldre bana som ligger i centrala Katrineholm.

Fler artiklar

Spela boule i Katrineholm

För dig som gillar att röra på dig och komma ut och träffa människor så kan boule vara den perfekta sporten för dig. I Katrineholm

Testa på Discgolf i Katrineholm

Sporten discgolf eller som den också kallas för frisbeegolf är en sport som verkligen har vuxit dom senaste åren. Men visste du att här i