Målare Katrineholm 2021

Har färgen på fasaden börjat att flagna eller känner du att det är dags att göra om där hemma med lite nya färg och tapeter?

Här så kan du läsa om varför du ska anlita en målare, lite tips för dig som vill måla själv och vilka målare i Katrineholm som du kan anlita.

Varför anlita en målare?

Det finns flera bra anledningar till att man ska och kan anlita en målare för ditt måleri projekt hemma. Här nedan så har vi listat några av alla fördelar med att anlita en målare när du ska måla om hemma.

  1. Du slipper att utföra arbetet själv och kan lägga tid på något annat.
  2. Det blir fackmannamässigt utfört och du kan reklamera arbetet om du inte är nöjd. 
  3. Du kan få rådgivning och hjälp med val av färg och tapet.
  4. Du kan använda dig utav ditt ROT-avdrag. 

Tips för dig som vill måla själv hemma

Du kan så klart göra väldigt mycket själv där hemma när det kommer till målning. Men för dig som vill ha ett riktigt bra resultat så kan det vara till din fördel om du istället anlitar en målare.

För dig som istället vill måla om själv där hemma och inte låta målerifirman göra allt jobb så kommer här några enkla tips vid målning som du kan använda dig utav.

Måla inomhus i 15 grader

Vid målning inomhus så kanske man inte tänker att temperaturen har så stor betydelse. Men det kan den faktiskt ha när det kommer till slutresultatet.

Det kanske inte syns om man inte kollar så noga men att måla när det är 15 grader inomhus gör att färgen flyter ut bättre och blir snyggare. 

Måla allt trä först

När du till exempel ska måla om ett helt rum så har du lister, väggar, tak och sockar med mera som kommer att behövas att täckas för att inte få färg på dom. Då kan det vara bra att börja med att måla allt som är i trä först.

Anledningen till detta är att det är enklare att täcka över träet med maskeringstejp utan att man dra bort färg från träet när man ska ta bort tejpen.

Börja med pensel sen rollern

Om du ska måla en vägg så kan man antingen använda en pensel eller en roller. Men tipset vi vill dela med oss om är att du börjar med penseln och sen avslutar med rollern.

Då kommer du först åt alla trånga ställen utan att måla utanför och sen så går det snabbare och blir jämnare när du avlutar med rollern.

Täck golven med täckfilt

Det sista tipset som vi kan dela med oss till dig som vill måla om själv där hemma är att använda dig utan en täckfilt när du ska täcka över golvet. Med en täckfilt så skyddar du inte bara golvet från att få färgstänk på sig utan den suger även upp färgen.

När du är klar är det bara att du tar bort täckfilten och du har ett golv fritt från färgstänk.

Målare i Katrineholm 2021

Boing All-Service har stor erfarenhet av målning och tapetsering och inriktar sig på privatpersoner och företag som vill ha hjälp med målning och tapetsering.

Hemsida: https://boingallservice.se/

 

  • PE Måleri

PE måleri ägnar sig både till privatpersoner och företagskunder.

 

  • Sandå Södermanland AB

Sandå Måleri är en stor firma som arbetar på hela 70 orter i hela landet och har funnits sedan år 1993.

 

  • Byggnadsmålarna i Katrineholm

Byggnadsmålarna i Katrineholm har funnits sedan år 2015 och ägnar sig åt målning och tapetsering.

 

  • Björsons Måleri

Björsons måleri erbjuder fler tjänster inom målning och har även en butik där de säljer måleri produkter.

 

  • Gj:s Industrimålning

Gj:s Industrimålning riktar enbart in sig på företag, kommuner och landsting

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt