Hållbar energi för privatpersoner i Katrineholm

Nu i Katrineholm så finns det nu ett nytt företag som fokuserar på hållbar energi genom vindkraftverk för privatpersoner. Att kunna skapa sin egna el genom vindkraft är både bra för miljön och du får en billig energi som både kan lysa och värma upp ditt hem.

I det här inlägget så kommer vi att göra en kort presentation av Allert Wind 21 som erbjuder små vindkraftverk för privatpersoner. Vi kommer också att nämna några fördelar med att använda vindkraftverk.

Allert Wind 21

Företaget Allert Wind 21 startade nu i år och har sitt kontor i Björkvik som ligger i Katrineholms kommun. allertwind21.se säljer mindre vindkraftverk från Katrineholm.

Iden bakom Allert Wind 21 är att göra det möjligt för privatpersoner att kunna producerar sin egna till sitt egna hushåll.

Vad är vindkraft?

Det som man kallar för vindkraft är en förnybar energikälla som utvinns med hjälp av ett så kallat vindkraftverk. Vindkraft är vad man kallar för grön el då den är en förnybar naturlig energikälla som inte drivs med hjälp av fossila medel.

Vindkraft drivs indirekt av solen då solens strålar skapar olika temperaturskillnader som gör att det blir olika lufttryck som får luften att röra på sig. Så egentligen så kan man “säga” att vindkraft är solkraft. 

Fördelar med att använda vindkraft

Det finns flera fördelar med att använda vindkraftverk istället för t,ex kärnkraft eller vattenkraft. 

Några av dom fördelarna är:

  • Vindkraft släpper inte ut växthusgaser eller andra miljöfarliga utsläpp.
  • Med ett eget vindkraftverk så behöver du inte oroa dig för att det kommer bli brist på energi då vinden är en förnybar energikälla.
  • Ett vindkraftverk ger inte ifrån sig några restprodukter som behöver tas hand om.

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt