Första träningspasset på Friskis & Svettis


Entrén till friskis i katrineholmDet var ett tag sen sist jag klev in på ett gym och det var faktiskt första gången jag klev in på ett gym i Katrineholm nu på morgonen. Kanske något senare på året än de flesta, tänkte jag påbörja “Beach 2016” nu i slutet av Mars. Bättre sent än aldrig såsom ordspråket lyder.

Med en kondition som få skulle avundas och med en styrka som än färre skulle vilja ha, så registrerade jag mig för ett månadskort på Friskis & Svettis. Min erfarenhet av Friskis & Svettis är att det allt som oftast brukar kännas modernt och fräscht på deras gym. Det gällde även på detta i Katrineholm som öppnade så sent som Augusti 2013. Men det var en sak med det här gymmet som överraskade mig.

Följ Katrineholmsguiden på Instagram, klicka här.

Ett gym med en gemensam bastu
Visst. I’m all for it. En gemensam bastu är ju bara trevligt. Men det hade ju varit trevligare om man kunde slappna av också. Halva min plan med att registrera mig för ett gymkort var ju att man kunde slappa i bastun en del av tiden på gymmet (man måste ju slappna av också har jag hört). Nu slår det mig att jag faktiskt behöver träna ganska mycket för att ens våga mig in i bastun.

Ska man behöva spänna sig nu och sitta rak-i-ryggen för att högen med bilringar inte ska bli allt för skrämmande?

 

Skämt o sido så är det nog faktiskt inte så farligt. Särskilt om man tar sig till gymmet lite tidigare än andra och undviker “rush-hour”. Jag vågade mig dock inte på att testa bastun under detta besök. Det får bli en annan gång. Träningsshorts kommer jag dock ha på mig då. Ingen naken-bastu för min del, tack.

Men hur var det här med träningen då?
Det var kanske inte ett av de större Friskis & Svettig gym jag testat på. Men utrustningen och utbudet vad gäller fria vikter och maskiner var helt okej. Det finns det mesta för att man ska få en bra och allsidig träning. Eftersom det var första besöket så har man ju inte riktigt hunnit göra sig hemmastadd ännu. Men det kommer nog gå bra tids nog.

Av det lilla jag såg av klientelet, så verkar det vara en blandad kompott av människor i olika åldrar. Personalen i receptionen var väldigt hjälpsamma och alerta redan vid sju-tiden på morgonen. Det gick väldigt fort att registrera sig och komma igång. Det vara bara att tuta-o-köra.

Det känns i alla fall som jag valde rätt gym att påbörja min atletiska comeback på. Centralt i stadens centrum och hyfsade öppettider gör att man kan få sin dagliga dos med träning.

Läs mer om Gym i Katrineholm här.

………………………………………………………….
Följ Katrineholmsguiden på Instagram, klicka här.

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt