Ett besök på biografen i Katrineholm

Biografen i Katrineholm ligger centralt och går under namnet Cinema 2. En klassisk biograf med några år på nacken. Här har man möjligheten att bl.a. se biofilm i 3D. Bion spelar de senaste filmerna som visas på de svenska biograferna och har två salonger. Tidigare låg här Folketshus som nu har flyttat till Safiren.

Följ Katrineholmsguiden på Instagram, klicka här.

Köpta och boka biljetter

Det går att köpa biljetter till föreställningarna både på nätet och direkt i kassan. Biljetter som man bokat innan måste man hämta ut 45 minuter innan föreställningen.

Några tips inför bioföreställningen

Ett tips är att be om att få sätta sig lite längre bak i salongen. På så sätt slipper man böja huvudet för mycket uppåt för att kunna se tydligt. Under en längre film kan det blir lite obekvämt att sitta så. Särskilt när man inte kan luta tillbaka biostolen. Det finns gott om benutrymme framför, så det hade nog inte varit så tokigt av biografen i Katrineholm att sätta dit några rader med  justerbara biostolar.

Vad vi tycker om bion i Katrineholm

Tyvärr när det kommer till utrymmet i själva entrén och när försäljning av popcorn och biobiljetter så blir det lite av en flaskhals när folk ska köpa lite tilltugg. Även om man redan har biljetter, så behöver man alltså stå i en delad kö. Kan ju inte vara så bra, eftersom folk kanske då köper på sig grejjer utanför bion för att sedan ta med sig in. Men vill man ha varma popcorn får man snällt ställa sig i kön. För visst är popcorn viktigt när man går på bio.

Att gå på bio i Katrineholm skiljer sig inte nämnvärt från många av de andra biograferna i landet. Det kan vara fullproppat när det kommer till premiärer av storfilmer och de kan vara lite mindre folk under andra tider. Men det är en härlig känsla av att kunna gå på bio och se en skön rulle som den bör ses, dvs på bio.

………………………………………………………….
Följ Katrineholmsguiden på Instagram, klicka här.

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt