4  tips på nyttig utomhusträning i Katrineholm!

Träna utomhus!

Att träna utomhus kan vara skönt då du får vara ute i solen och få naturligt D-vitamin, inte nog med det så andas man ju in frisk skön luft när man till exempel är ute och springer!

Följ Katrineholmsguiden på Instagram, klicka här.

  • Utegym som finns i katrineholm

 

Nu när det är fint väder ute kan det väl vara skönt att komma ut och träna på nåt av det fyra utegym som Katrineholm har att erbjuda, det är gratis och du kan träna när du vill på dygnet!

Det finns utegym vid Djulö, Stadsparken, Strandgården och vid Furuliden.

 

 

  • Friskis och svettis utomhus

 

Träna med Friskis och svettis kan du också göra utomhus, de har allt från fysträning till utejympa. Se till att kolla in vilka tider de har passen och vart det brukar ha sina träningar. Oftast brukar det vara vid Korpenplanen i Djulö, glöm inte vattenflaska!

 

 

  • Vandringsleder

 

Vandringsleder finns det gott om i Katrineholm som passar för både unga som vuxna. Känner du för en promenad eller en rejäl löprunda så har du många bra spår att välja mellan.

 

Hälsans stig i Katrineholm är 10 km lång och och passar bra för alla åldersgrupper.

Krämbolsleden är en 5.5 km lång och går genom en blandad terräng i friluftsområdet Krämbol, längs spåret hittar du informationstavlor om naturen och leden utgår från en parkeringsplats söder om Sjöholm.

De finns fler vandringsleder än de två som nämnts!

 

 

  • Träna med hundar

 

Att gå ut och träna med hunden är ingen dum ide, det är nyttigt både för dig och hunden, ett exempel på riktigt bra träning kan vara att ni kör lite agilityträning på gräsmattan eller att ni åker till Katrineholms hund bruksklubb som ligger i Lenatorp och tränar agility där!

Agility är en fartfylld sport både för husse och hunden, sporten går ut på att föraren (ägaren) leder hunden genom en hinderbana som består av hopphinder, tunnlar, slalompinnar och balansbrädor och fort ska det gå. Bra kommunikation mellan husse och hund krävs!

………………………………………………………….
Följ Katrineholmsguiden på Instagram, klicka här.

 

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt