Här kan du besikta bilen i Katrineholm

Har du en bil som är äldre än 3 år eller börjar det närma sig din besiktningstid?

I det här inlägget så listar vi alla bilbesiktningar i Katrineholm och ger dig lite tips på vad som kan vara bra att ha koll på innan du ska besikta bilen.

Här nedan kan du läsa om varför det är viktigt att besikta sin bil och varför vi idag besiktar våra bilar. Vi har också gjort en lista med olika besiktningar i Katrineholm där du kan besikta din bil. 

Därför är det viktigt att besikta sin bil

Att besikta sin bil är både viktigt och kan vara skillnaden mellan liv och död när du är ute och kör på vägarna. Om man inte besiktar sin bil inom sin bils besiktningsperiod så kommer då fordonet automatiskt få körförbud vilket betyder att det inte är ett godkänt fordon att framföra.

En annan anledning till att det är viktigt att man besiktar bilen är för att inte utsätta sig själv eller andra för fara när du är ute och kör i trafiken.  

Kort fakta om besiktningar i Sverige

I Sverige så har besiktningar av bilar och andra fordon utförts sedan 1964 på grund utav att det då fanns stora problem med olyckor som var relaterade till brister på bilar som orsakade olyckorna.

Under 1970-talet så började man också att utföra miljökontroller av fordon då det blev obligatoriskt med avgasrening hos alla fordon.

Idag så finns det mer än 500 olika platser i Sverige där du kan besikta bilen och andra fordon på. 

Hur gör jag för att boka en besiktning? 

För att boka en besiktning av din bil så kan du antingen ringa och boka din tid hos den besiktning som passar dig eller så kan du besöka besiktningens hemsida och boka direkt där.

För dig som är ute i allra sista laget så kan man också på dom flesta beställningar boka en drop in tid som du gör i samband med att du åker till besiktningen.

Här kan du besikta bilen i Katrineholm

Bilprovningen

Hemsida: https://www.bilprovningen.se

Adress: Österleden 22, 641 49 Katrineholm

Dekra

Hemsida: http://dekra-bilbesiktning.se

Adress: Österleden 10, 641 49 Katrineholm

Besikta Bilprovning

Hemsida: https://besikta.se/station/katrineholm/ 

Adress: Starrvägen 9, 641 49 Katrineholm

Fler artiklar

Om Hittaut Katrineholm 2024

Hittaut i Katrineholm erbjuder en unik upptäcktsfärd och motionsaktivitet. Deltagare kan hitta 130 checkpoints runt om i regionen. Konceptet med Hittaut Hittaut är ett friluftsprojekt